Dovlecei cu ton
PrinteazaDovlecei cu ton din: dovlecei, sos de rosii, mozzarella, ton, ulei, usturoi, faina, unt, nucsoara, patrunjel, oregano, sare.
- 1 kg dovlecei
- 350 g sos de rosii
- 200 g mozzarella
- 200 g ton din conserva in ulei
- 2 linguri ulei
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura faina
- 30 g unt
- 1 praf de nucsoara
- 1/2 legatura patrunjel
- 1/2 lingurita oregano
- sare
Mod de preparare:
Speli dovleceii şi îi tai în felii lungi, subţiri de 7-8 mm, pe care le frigi la foc mic, într-o tigaie antiade- rentă. Intre timp, căleşti puţin usturoiul curăţat şi tocat mărunt, în uleiul încins, adaugi apoi tonul mărunţit, scurs de ulei, sosul de roşii şi oregano.
Laşi să fiarbă la foc mediu,1/4 oră, până scade. La final adaugi pătrunjelul tocat fin şi sare după gust.
Topeşti untul într-o tigaie, presari făina şi amesteci energic, apoi torni treptat laptele, presari sare, nucşoară şi piper şi omogenizezi sosul alb. Continui să amesteci până se îngroaşă, ajungând la consistenţa smântânii.
Intr-o formă pentru chec, pui în straturi sosul de ton, sosul alb, câteva felii de dovlecei şi mozzarella tăiată cubuleţe.
Continui straturile până când termini dovleceii şi mozzarella. Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 1/2 oră. După ce checul s-a răcit complet, îl porţionezi.
Dovlecei cu ton
Pofta buna!