Dovlecei umpluti cu branza si verdeata din: dovlecei, sare, ardei grasi, ceapa verde, ridichi, mozzarella, verdetata tocata, ulei de masline, boabe de piper.
Ingrediente:
4 dovlecei (de cca 200 g) sare 3 ardei graşi (galbeni şi verzi) 4 cepe verzi 1 legătură ridichi 200 g mozzarella light 3 linguri verdeaţă tocată 1 lingură ulei de măsline boabe de piper asortate, pisate Mod de preparare:
Se spală dovleceii, se şterg, se taie în două pe lung şi se scobesc de miez.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se sărează în interior dovleceii şi se aşază cu partea tăiată în jos.
Se spală legumele pentru umplutură. Se curăţă ardeii graşi de cotoare, pieliţele albe şi seminţe.
Se taie pulpa cuburi. Se toacă ceapa verde. Se taie ridichile felii. Se scurge brânza şi se taie fâşii
Se amestecă legumele într-un castron, se sărează, se piperează şi se înglobează verdeaţa tocată.
Se umplu dovleceii cu această compoziţie, se aşază deasupra fâşii de mozzarella şi se coc timp de cca 20 min. în cuptorul încins la 170 °C.
Se scot din cuptor şi se servesc imediat.
Dovlecei umpluti cu branza si verdeata
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovlecei umpluti cu kaizer din: dovlecei, kaizer, rosii, ceapa, ardei morcov, boabe de porumb, ulei, cimbru, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 50 g kaizer 2 rosii 1 ceapa 1 ardei 1 morcov 2-3 linguri boabe de porumb fiert 2 linguri ulei 1/2 lingura cimbru uscat 4 felii de cascaval sare piper Mod de […]
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez din: dovlecei, ciuperci, ceapa, patrunjel, marar verde, paine, galbenus, lapte, smantana, orez, unt, sare, piper. Inrgediente: 5 dovlecei 300 g ciuperci 2 cepe patrunjel si marar verde 1 felie paine 1 galbenus 1/2 pahar lapte 200 g smantana 2 linguri orez 3-4 linguri ulei sare piper Mod de […]
Pofta buna!