Dovlecei umpluti cu branza
PrinteazaDovlecei umpluti cu branza
Ingrediente:
- 3 dovlecei de mărime potrivită
- 250 g brânză telemea sau caşcaval
- 200 ml smântână
- 50 g unt
- 2 ouă
- mărar
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Dovleceii spălaţi şi necurăţaţi se fierb în apă cu sare timp de 10 minute. Reci se taie în jumătăţi pe lungime, li se îndepărtează mijlocul şi se aşază cu faţa în jos, să se scurgă.
Intr-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet se pun dovleceii umpluţi cu brânză rasă amestecată cu ouă, 1 lingură cu smântână, piper şi, neapărat, mărar tocat.
Se lasă la cuptor până se rumenesc şi se servesc fierbinţi cu smântână deasupra.
Dovlecei umpluti cu branza
Pofta buna!