Dovlecei usturoiati din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei, lamaie, menta, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 2,5 kg dovlecei 3 cepe tăiate mărunt 8 căţei usturoi 1 pahar ulei de măsline sucul de la două lămâi 5 frunze mentă, tăiate mărunt pătrunjel tocat piper sare Mod de preparare: Se căleşte ceapa în ulei bine încins. Dovleceii se currăţă […]
Dovlecei umpluți cu bulgur
PrinteazaDovlecei umpluți cu bulgur din: bulgur, dovlecei, ardei grasi, supa de legume, ulei, zeama de lamaie, unt, branza de oaie, frunze de menta, sare, piper.
Ingrediente:
- 150 g bulgur mărunt
- 2 dovlecei
- 2 ardei grași roșii
- 125 ml supă de legume
- 3 linguri ulei
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 50 g unt
- 200 g brânză de oaie
- câteva frunze de mentă
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Coci ardeii pe flacără, îi cureți de coajă și semințe și îi tai mărunt.
Încălzești uleiul într-o tigaie și călești puțin bulgurul, apoi torni treptat supă fierbinte de legume și amesteci până când bulgurul absoarbe tot lichidul.
Timpul necesar pentru ca bulgurul să se umfle depinde de mărimea boabelor sparte.
Adaugi în tigaie ardeii copți mărunțiți, 25 g unt, frunzele de mentă tocate, sare și piper după gust.
Tai dovleceii în jumătate, pe lungime și le scoți miezul cu ajutorul unei lingurițe.
Umpli jumătățile cu amestec și presari deasupra brânză rasă.
Așezi dovleceii într-o tavă unsă cu unt și îi coci 25 de minute, la foc mediu.
Servești preparatul cald, decorat cu frunze de mentă proaspete.
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovlecei cu masline si vin
Dovlecei cu masline si vin din: dovlecei, usturoi, ceapa, masline, ulei, vin, faina, lamaie, busuioc, bulion, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 căţel de usturoi 1 ceapă 100 g măsline 5 linguri de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingură de făină zeamă de lămâie busuioc 1 lingură de bulion 1 legătură de […]
Dovlecei umpluti cu branza de vaci
Dovlecei umpluti cu branza de vaci din: dovlecei, branza de vaci, unt, marar, sare. Ingrediente: dovlecei branza de vaci unt marar sare Mod de preparare: Cureţi 4 dovlecei, îi tai în jumătate, pe lungime, le scoţi miezul, îi opăreşti şi îi laşi să se scurgă. Intre timp, freci 150 g brânză de vaci cu […]
Pofta buna!