Dovlecei la tigaie cu usturoi și ierburi proaspete din: dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, menta, patrunjel, cimbru, sare, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 2 dovlecei medii, tăiați în felii subțiri 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 3 căței de usturoi, tocați fin O mână de ierburi proaspete (mentă, pătrunjel, cimbru), tocate […]
Dovlecei umpluţi cu carne de pui si legume
PrinteazaDovlecei umpluţi cu carne de pui si legume din: dovlecei, piept de pui, , orez, ceapa, morcov, telina, rosii, faina, ulei, sare, piper, busuioc, malai, smantana, ardei iute.
Ingrediente:
- două piepturi de pui
- un kilogram dovlecei
- 200 g orez
- o ceapă
- un morcov
- o felie de ţelină
- două conserve de roşii
- 4 roşii
- două linguri cu făină
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- busuioc
- mălai
- smântână
- ardei iute
Mod de preparare:
Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă şi se toacă mărunt. Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se dau prin maşina de tocat carne.
Se încinge jumătate din ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc zece minute.
Se adaugă orezul spălat, se căleşte zece minute, apoi se toarnă o conservă de roşii pasată.
Se condimentează, se lasă să fiarbă până scade sosul şi orezul este pe jumătate fiert.
Se adaugă carnea de pui, sare şi piper, busuioc tocat şi se amestecă.
Se umplu dovleceii fără miez cu amestecul şi se aşază într-o cratiţă.
Roşiile se taie rondele, se trec prin făină şi se aşază peste fiecare dovlecel ca un capac.
Se toarnă roşiile din conserva rămasă tocate mărunt, se adaugă uleiul rămas, miezul de la dovlecei, apă cât să depăşească dovleceii şi se introduc în cuptorul încins unde se fierb la foc mediu 45-60 de minute.
Dovlecei umpluţi cu carne de pui si legume
Dovlecei la tigaie cu ierburi aromatice
Dovlecei la tigaie cu ierburi aromatice din: dovlecei, ulei de masline, usturoi, cimbru, oregano, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei medii 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi (opțional) 1 linguriță de cimbru uscat 1 linguriță de oregano uscat Sare și piper după gust Mod de preparare: Spălați și tăiați capetele […]
Pofta buna!