Dovlecei umpluți cu carne de vită și legume

Printeaza

Dovlecei umpluți cu carne de vită și legume din: dovlecei, carne de vita tocata, ceapa, usturoi, ardei gras, rosie, ulei de masline, sare, piper, branza.

Această rețetă este potrivită pentru 4 porții. Această rețetă de dovlecei umpluți cu carne de vită și legume este o opțiune sănătoasă și gustoasă, potrivită pentru cină sau prânz. 

 

Ingrediente:

  • 4 dovlecei de mărime medie
  • 250 de grame de carne de vită tocată
  • 1 ceapă mică, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 ardei gras, tocat mărunt
  • 1 roșie mare, tocată cubulețe
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • 100 de grame de brânză rasă (opțională)

 

Mod de preparare:

Începeți prin pregătirea dovleceilor. Spălați-i bine și tăiați-le capetele. Apoi, folosind o lingură de cafea, scoateți miezul dovleceilor, lăsând o cavitate în mijloc.

Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline și adăugați ceapa și usturoiul. Căliți-le până devin aurii și aromate.

Adăugați carnea de vită tocată și gătiți-o până se rumenește. Apoi, adăugați ardeiul gras și roșia tocată. Condimentați cu sare și piper după gust. Amestecați bine și lăsați compoziția să se gătească timp de aproximativ 5-7 minute.

Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Umpleți cavitatea dovleceilor cu amestecul de carne și legume. Dacă doriți, presărați brânza rasă deasupra.

Așezați dovleceii umpluți într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și introduceți-o în cuptor.

Coaceți timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când dovleceii sunt fragezi și umplutura este bine gătită.

După ce sunt gata, puteți servi dovleceii umpluți ca atare sau alături de o salată proaspătă.

Dovlecei umpluți cu carne de vită și legume

Informații nutriționale (aproximative) pentru o porție:

  • Calorii: 250-300 kcal
  • Carbohidrați: 10-15 grame
  • Proteine: 20-25 grame
  • Grăsimi: 10-15 grame

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Dovlecei umpluti cu varza si nuca

Dovlecei umpluti cu varza si nuca din: dovlecei, varza, nuca, sare, ceapa, rosii. Ingrediente: 8 dovlecei 1 varza sare 1 ceapa 2 rosii nuca   Mod de preparare: Se taie în două, pe lungime, 8 dovlecei şi se scobesc de miez. Se presară cu puţină sare şi se lasă la scurs. Se toacă o varză […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.