Dovlecei umpluti cu carne de vitel
PrinteazaO reteta delicioasa de dovlecei cu: dovlecei, carne de vita, ou, unt, rosii, smantana, ceapa, marar, piper, sare.
- 3-4 dovlecei
- 500 g carne de viţel tocată
- 1 ou
- 30 g unt
- 2 roşii
- 100 g smântână
- 1 ceapă
- 1 legătură de mărar
- piper
- sare
Mod de preparare:
Inăbuşă carnea tocată în unt. Din când în când, adaugă puţină apă. Pune ceapa, roşiile tocate şi mărarul, lasă să dea în câteva clocote.
Lasă să se răcorească puţin, încorporează oul, bătut bine cu sare şi piper, şi smântâna.
Spală dovleceii, şterge-i cu un şervet, taie-i în bucăţi de 5-6 cm şi scoate cu grijă miezul. Aşază-i într-un vas termorezistent, în poziţie verticală.
Umple dovleceii cu amestecul din carne şi acoperă-i cu apă sau supă de legume. Lasă-i la cuptor, la foc moderat , 35-40 de minute.
Dovlecei umpluti cu carne de vitel
Pofta buna!