Dovlecei umpluti cu carne

Printeaza

Dovlecei umpluti cu carne din: dovlecei, ulei, carne tocata de porc, rosii, ceapa verde, patrunjel, usturoi, masline, oregano, morcov, ou, apa, sare, piper.

 

Ingrediente:Dovlecei_umpluti_cu_carne

  • 4 dovlecei mari
  • 6 linguri ulei
  • 400 g carne tocata de porc
  • 5 rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 catei usturoi pisati
  • 100 g masline fara samburi
  • 2 linguri oregano
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 150 ml apa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii, îi cureţi de cotoare, îi tai în două şi le scoţi miezul. Cureţi şi speli ceapa verde şi morcovul.

Tai mărunt ceapa şi dai pe râzătoare morcovul.

Toci măslinele fără sâmburi şi pătrunjelul. Amesteci într-un bol carnea tocată cu oregano, oul, morcovul, măslinele, căţeii de usturoi pisaţi, pătrunjelul şi ceapa verde.

Umpli dovleceii cu amestecul de carne, pui pe deasupra roşiile date pe râzătoare, îi aşezi într-o tavă termorezistentă, adaugi apă şi ulei, potriveşti de sare şi piper şi îi coci la cuptor 40 de minute, îi serveşti calzi, cu smântână sau cu iaurt cremos.

Dovlecei umpluti cu carne

Dovlecei_umpluti_cu_carne

Pofta buna!

 

 

 

Iahnie de dovlecei cu usturoi

Iahnie de dovlecei cu usturoi

Iahnie de dovlecei cu usturoi din: dovlecei, ceapa, ulei, sare, piper, marar, patrunjel, rosii, usturoi. Ingrediente: 4-6 dovlecei 2 cepe 1 ceasca de ulei sare piper boabe marar si patrunjel tocate 2-3 rosii bine coapte 3-4 catei de usturoi   Mod de preparare: Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, puneţi să se călească în […]

retete

Paine cu dovlecei si ou

Paine cu dovlecei si ou din: dovlecei, faina, praf de copt, zahar, sare, oua, unt, nucsoara, unt, patrunjel. Ingrediente: 700 g dovlecei 400 g făină 2 linguriţe praf de copt 2 linguriţe zahăr o linguriţă sare 2 ouă 170 g unt topit nucşoară unt pentru tăvi o legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă […]

Dovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara

Dovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara

Dovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara din: dovlecei, vanata, morcovi, patrunjel, telina, mazare, unt, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei potriviţi 1 vânătă medie 2 morcovi 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 conservă mică de mazăre unt Pentru sos: 1/4 pachet cu unt 1 lingură cu vârf cu făină 300 ml lapte fierbinte sare piper […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.