Dovlecei umpluţi cu crab

Printeaza

Dovlecei umpluţi cu crab din: dovlecei, rosii, crab, ceapa, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 sau 3 dovlecei mari
  • 1 conservă de roşii decojite (250g)
  • 150 g crab la conservă
  • 3 cepe
  • ulei de măsline
  • 1 fir de pătrunjel
  • 2 linguri de parmezan ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dovlecei umpluţi cu crab: Spălaţi şi uscaţi dovleceii. Opăriţi-i 5-6 minute în apă clocotită, până se deschid la culoare.

Lăsaţi-i să se răcească şi să se scurgă. Preîncălziţi cuptorul la 220° (treapta 7/8). Intre timp, scurgeţi roşiile şi fărâmiţaţi crabul.

Decojiţi şi tocaţi ceapa. Căliţi-o într-o tigaie cu ulei de măsline.

Tăiaţi roşiile în bucăţele şi scurgeţi-le. Adăugaţi-le peste ceapă şi prăjiţi-le timp de 5-6 minute, amestecând.

Tocaţi pătrunjelul şi încorporaţi-l în amestec. Potriviţi de sare şi piper. Luaţi de pe foc şi adăugaţi crabul fărâmiţat.

Tăiaţi dovleceii în două pe lungime. Curăţaţi-i de miez cu o lingură, astfel încât pereţii să fie mai subţiri de 1 cm.

Tocaţi pulpa recuperată şi adăugaţi-o la amestec.

Puneţi dovleceii într-un vas termorezstent, uns cu ulei, umpluţi cu amestecul pregătit. Presăraţi parmezan şi stropiţi cu puţin ulei de măsline.

Puneţi vasul la cuptor şi lăsaţi să se coacă timp de 15-20 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.