Dovlecei umpluti cu amestec
PrinteazaDovlecei umpluti cu amestec
Ingrediente:
- 750 g cartofi
- sare
- 4 dovlecei
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei iute
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 felii toast
- 500 g roşii bucăţi cu verdeaţă (pachet)
- 250 g carne tocată, de vită
- 2 ouă
- 2 linguri brânză rasă
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i în apă cu sare circa 25 de minute. Pregătiţi dovleceii, tăiaţi-i pe lung şi scoateţi-le miezul, apoi tocaţi-l cuburi. Tocaţi de asemenea şi ceapa cu usturoiul.
Tăiaţi ardeiul iute pe lung, îndepărtaţi-i seminţele, spălaţi-l şi tocaţi-l. Căliţi cubuleţele de dovlecel, ceapa, usturoiul şi ardeiul iute.
Puneţi-le într-un castron şi lăsaţi-le să se răcească, înmuiaţi pâinea, apoi stoarceţi-o şi amestecaţi-o cu 4 linguri roşii, carnea tocată, ouăle şi brânza.
Frământaţi totul şi condimentaţi amestecul rezultat cu sare şi piper. Incingeţi cuptorul la 180°C. Puneţi restul roşiilor într-o formă de sufleu şi condimentaţi.
Aşezaţi dovleceii, umpleţi-i cu amestecul pregătit şi coaceti-i 20 de minute. Serviti-i cu sos cu cartofi
Dovlecei umpluti cu amestec
Pofta buna!