Dovlecei umpluti cu branza rasa
PrinteazaDovlecei umpluti cu branza rasa din: dovlecei, branza, ulei sau unt, pesmet, smantana, sare.
- 6 dovlecei
- 3 linguri brânză rasă
- 2 linguri ulei (unt)
- 1 lingură pesmet
- 2-3 linguri smântână
- sare
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, apoi se taie în jumătăţi perpendicular pe lungime. Fiecare jumătate se scobeşte cu linguriţa făcând loc pentru umplutură. Miezul se toacă şi se prăjeşte puţin în ulei (unt), apoi se amestecă cu pesmetul, brânza şi se sărează. Se umplu jumătăţile de dovlecel, care în continuare se prăjesc câte puţin pe fiecare parte.
Dovleceii prăjiţi se aşază într-o cratiţă mai încăpătoare, într-un singur strat. Peste ei se toarnă grăsimea în care au fost prăjiţi, 1 -2 pahare de supă sau apă caldă şi smântână, care dacă este prea groasă se diluează cu puţină apă.
Cratita se mai pune la cuptor cam 20 de minute, până ce scade lichidul şi dovleceii se moaie bine. Se servesc imediat, calzi şi de preferinţă cu smântână deasupra.
Pofta buna!