Dovlecei umpluti cu carne de porc

Printeaza

Dovlecei umpluti cu carne de porc din: dovlecei, usturoi, lamaie, pasta de rosii, menta, orez, carne de porc, unt, chimen, sare, piper.

Ingrediente:Dovlecei umpluti cu carne de porc

  • 8 dovlecei
  • 2 căţei mari de usturoi
  • zeama unei lămâi
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 2 linguri mentă uscată

umplutura:

  • 1 pahar orez
  • 200 g carne de porc tocată
  • 20 g unt
  • 1 vârf de cuţit chimen măcinat
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi foarte bine dovleceii şi nu-i curăţaţi de coajă; tăiaţi-le capul mai gros şi, cu o linguriţă, goliţi-i de miez în aşa fel încât să rămână ca nişte păhărele. Cu miezul de dovlecei tapetaţi fundul cratiţei în care aceştia vor fi fierţi.

Combinaţi bine ingredientele pentru umplutură şi umpleţi dovleceii.
Puneţi-le drept capace felii de roşii. Acoperiţi-i cu apă în care aţi dizpovat pasta de roşii.

Când preparatul începe să clocotească, lăsaţi focul potrivit şi daţi vasul la cuptor. Lăsaţi să fiarbă încet, 45-55 de minute. Cu 5 minute mai înainte de a fi gata, adăugaţi menta uscată, usturoiul pisat şi zeama de lămâie. Scoateţi apoi dovleceii pe un platou adânc, după care mai lăsaţi sosul pe foc mic, pentru ca acesta să se lege. ‘

Preparatul se serveste cald sau rece, dupa preferinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.