Dovlecei umpluti cu carne tocata
PrinteazaDovlecei umpluti cu carne tocata din: dovlecei, carne tocata, ceapa, paine, orez, patrunjel, marar, bulion, cub de supa, sare, piper, smantana.
- 6 dovlecei
- 500 g carne tocată (pui sau porc)
- 1 ceapă medie
- 1 felie de pâine
- 2 linguri cu vârf cu orez
- pătrunjel
- mărar
- 200 g bulion
- 1 cub de supă
- sare
- piper
- smântână
Mod de preparare:
Se spală dovleceii, se taie pe lung, în jumătate, se scobesc şi se presară sare. Separat se prepară amestecul din carnea tocată, pâine, orez, ceapă, mărar, pătrunjel şi piper.
Se umplu dovleceii cu acest amestec, se aşază în tavă, iar deasupra se toarnă sosul rece făcut din cubul de supă, puţină apă, smântână şi bulion.
Se bagă tava la cuptor cam o oră, iar dacă sosul scade, se poate adăuga câte puţină apă.
Dovlecei umpluti cu carne tocata
Pofta buna!