Dovlecei umpluti cu ciuperci (varianta)

Printeaza

Dovlecei umpluti cu ciuperci 

Ingrediente:Dovlecei umpluti cu ciuperci

  • 6 dovlecei mijlocii
  • 1 felie de pâine
  • 200 g ciuperci (hribii ar fi ideali dacă îi ai)
  • 2 cepe
  • 1 lingură făină
  • 4 roşii mari
  • 5 linguri ulei
  • verdeaţă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegi dovleceii tineri şi proaspeţi, îi cureţi de coajă, îi tai în două pe lung şi le scoţi miezul. Toci mărunt miezul, la fel şi ciuper­cile şi le căleşti în puţin ulei cu o ceapă tocată mărunt, în această compoziţie adaugi felia de pâine înmuiată şi stoarsă, sare după gust, piper, făina şi verdeaţa tocată.

Cu această compoziţie umpli dovleceii, apoi îi aşezi într-o tavă în care ai pus puţin ulei şi îi dai la cuptor timp de 10 minute. Intre timp, faci un sos de roşii, ast­fel: căleşti o ceapă tocată cu 5 linguri de ulei, pui un vârf de lingură de făină, stingi cu puţină apă şi adaugi roşiile decojite şi tăiate mărunt.

Ţii sosul pe foc cât să dea în câteva clocote, apoi îl torni în tavă, peste do­vleceii umpluţi şi dai din nou la cuptor pentru jumătate de oră. Sunt foarte buni!

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • dovlecei umpluti cu ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.