Dovlecei umpluti cu ciuperci (varianta)
PrinteazaDovlecei umpluti cu ciuperci
- 6 dovlecei mijlocii
- 1 felie de pâine
- 200 g ciuperci (hribii ar fi ideali dacă îi ai)
- 2 cepe
- 1 lingură făină
- 4 roşii mari
- 5 linguri ulei
- verdeaţă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegi dovleceii tineri şi proaspeţi, îi cureţi de coajă, îi tai în două pe lung şi le scoţi miezul. Toci mărunt miezul, la fel şi ciupercile şi le căleşti în puţin ulei cu o ceapă tocată mărunt, în această compoziţie adaugi felia de pâine înmuiată şi stoarsă, sare după gust, piper, făina şi verdeaţa tocată.
Cu această compoziţie umpli dovleceii, apoi îi aşezi într-o tavă în care ai pus puţin ulei şi îi dai la cuptor timp de 10 minute. Intre timp, faci un sos de roşii, astfel: căleşti o ceapă tocată cu 5 linguri de ulei, pui un vârf de lingură de făină, stingi cu puţină apă şi adaugi roşiile decojite şi tăiate mărunt.
Ţii sosul pe foc cât să dea în câteva clocote, apoi îl torni în tavă, peste dovleceii umpluţi şi dai din nou la cuptor pentru jumătate de oră. Sunt foarte buni!
Poftă bună!
Incoming search terms:
- dovlecei umpluti cu ciuperci