Dovlecei umpluti cu ciuperci
PrinteazaDovlecei umpluti cu ciuperci
- 3-4 dovlecei
- 200 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 ceaşcă orez
- ulei
- pătrunjel
- mărar
- 150 g smântână
- sare
- condimente
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă, îi tai în jumătate pe lung şi le scoţi miezul. Presari cu puţină sare jumătăţile de dovlecei şi le laşi deoparte pentru 15 minute.
Speli apoi orezul şi-l pui la fiert cu 3 ceşti de apă şi o linguriţă condiment. Cureţi ceapa şi ciupercile, le tai mărunt şi le pui să se călească în ulei încins.
După ce s-au aurit, le amesteci cu orezul fiert şi cu verdeaţa tocată. Umpli apoi jumătăţile de dovlecei cu această compoziţie şi le aşezi într-o tavă cu pereţii mai înalţi sau o cratiţă.
Faci o supă dintr-o cada de apă si o linguriţă condiment si o torni peste dovlecei, apoi ii dai la cuptor pentru 30 de minute. Cand sunt gata servesti cu smantană.
Dovlecei umpluti cu ciuperci
Poftă bună!
Arata apetisant acesti dovlecei umpluti cu ciuperci.