Dovlecei umpluţi cu crab
PrinteazaDovlecei umpluţi cu crab
- 2 sau 3 dovlecei mari
- 1 conservă de roşii decojite (250g)
- 150 g crab la conservă
- 3 cepe
- ulei de măsline
- 1 fir de pătrunjel
- 2 linguri de parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi şi uscaţi dovleceii. Opăriţi-i 5-6 minute în apă clocotită, până se deschid la culoare. Lăsaţi-i să se răcească şi să se scurgă. Preîncălziţi cuptorul la 220° (treapta 7/8). Intre timp, scurgeţi roşiile şi fărâmiţaţi crabul. Decojiţi şi tocaţi ceapa. Căliţi-o într-o tigaie cu ulei de măsline.
Tăiaţi roşiile în bucăţele şi scurgeţi-le. Adăugaţi-le peste ceapă şi prăjiţi-le timp de 5-6 minute, amestecând. Tocaţi pătrunjelul şi încorporaţi-l în amestec. Potriviţi de sare şi piper. Luaţi de pe foc şi adăugaţi crabul fărâmiţat.
Tăiaţi dovleceii în două pe lungime. Curăţaţi-i de miez cu o lingură, astfel încât pereţii să fie mai subţiri de 1 cm. Tocaţi pulpa recuperată şi adăugaţi-o la amestec.
Puneţi dovleceii într-un vas termorezstent, uns cu ulei, umpluţi cu amestecul pregătit. Presăraţi parmezan şi stropiţi cu puţin ulei de măsline. Puneţi vasul la cuptor şi lăsaţi să se coacă timp de 15-20 de minute.
Pofta buna!