Dovlecei umpluti cu legume

Printeaza

 

Ingrediente:Dovlecei umpluti cu legume

  • 4 dovlecei
  • 200 g orez
  • o conservă de fasole neagră
  • 200 g fasole verde
  • doi ardei graşi roşii
  • un fir de praz
  • doi căţei de usturoi
  • 100 g unt
  • o linguriţă de pudră de curry
  • sare
  • piper
  • roşii cherry
  • ulei
  • smântână
  • mărar

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se curăţă şi se taie în jumătăţi. Se presară sare şi se lasă să se scurgă pe un grătar. Orezul se spală cu apă rece şi se lasă la scurs într-o stre­curătoare. Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. Se în­cinge untul într-o cratiţă, se adaugă prazul şi se lasă la înăbuşit.

Se adaugă orezul, două căni de apă, sarea şi piperul după gust. Când orezul este fiert pe ju­mătate, se pune fasolea verde tăiată în bucăţi mai mici şi ardeii graşi tăiaţi în cubuleţe. Se lasă să fiarbă 15 minute, se adaugă pudra de curry, ustu­roiul tocat şi fasolea neagră scursă de apă.

Se mai fierbe cinci minute şi se opreşte focul. Dovleceii se aşază într-o tavă unsă cu ulei, se umplu cu compoziţia de orez şi se introduc în cuptor. Se servesc fierbinţi, alături de roşiile cherry, cu smântână şi mărar tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.