Dovlecei umpluti cu legume
Printeaza
- 4 dovlecei
- 200 g orez
- o conservă de fasole neagră
- 200 g fasole verde
- doi ardei graşi roşii
- un fir de praz
- doi căţei de usturoi
- 100 g unt
- o linguriţă de pudră de curry
- sare
- piper
- roşii cherry
- ulei
- smântână
- mărar
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se curăţă şi se taie în jumătăţi. Se presară sare şi se lasă să se scurgă pe un grătar. Orezul se spală cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. Se încinge untul într-o cratiţă, se adaugă prazul şi se lasă la înăbuşit.
Se adaugă orezul, două căni de apă, sarea şi piperul după gust. Când orezul este fiert pe jumătate, se pune fasolea verde tăiată în bucăţi mai mici şi ardeii graşi tăiaţi în cubuleţe. Se lasă să fiarbă 15 minute, se adaugă pudra de curry, usturoiul tocat şi fasolea neagră scursă de apă.
Se mai fierbe cinci minute şi se opreşte focul. Dovleceii se aşază într-o tavă unsă cu ulei, se umplu cu compoziţia de orez şi se introduc în cuptor. Se servesc fierbinţi, alături de roşiile cherry, cu smântână şi mărar tocat.
Poftă bună!