Dovlecei umpluti cu orez si ciuperci
PrinteazaDovlecei umpluti cu orez si ciuperci din: dovlecei, ceapa, morcovi, telina, ciuperci, orez, patrunjel, suc de rosii, unt, sare, piper.
- 4 dovlecei
- 1 ceapă
- 3 morcovi
- 1 felie rădăcină ţelină
- 10 ciuperci albe
- 100 g orez
- 1 legătură pătrunjel
- 250 ml suc de roşii
- 50 g unt
- sare si piper
Mod de preparare:
Ceapa mărunt tăiată se pune la călit în unt. Se adaugă apoi miezul dovleceilor si ciupercile, tocate.
Se amestecă, se pun ţelina tăiată cuburi mici si morcovii trecuţi prin răzătoarea cu ochiuri mari.
Se amestecă, se adaugă orezul, se potriveşte de sare si piper, se trage de pe foc si se pune pătrunjelul tocat.
Se umplu dovleceii cu amestecul de legume, se asază în tavă, se toarnă sucul de roşii, se adaugă si apă şi se lasă la cuptor circă 45 de minute.
Dovlecei umpluti cu orez si ciuperci
Pofta buna!