Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorino
PrinteazaO reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu orez, sofran si pecorino din: dovlecei, orez, pecorino, sofran, ceapa, supa de legume, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 8 dovlecei (zucchini)
- 100 g orez cu bobul mic
- 150 g pecorino (sau alt caşcaval de oaie)
- 50 g unt
- 1 plic şofran
- 1 ceapă mică
- supă de legume
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o într-o crăticioară cu untul topit până când devine transparentă. Adaugă orezul şi prăjeşte-1 la flacără mare 1 minut; stinge cu puţină supă şi continuă fierberea, adăugând treptat câte puţină supă fierbinte pe măsură ce o absoarbe orezul.
După 5 minute, adaugă şofranul pentru culoare şi aromă şi potriveşte gustul cu sare şi piper. Când orezul este fiert al dente, adaugă 100 g pecorino ras, amestecă şi lasă-1 să se răcorească.
Spală dovleceii şi îndepărtează-le capetele; opăreşte-i 3 minute în apă fiartă sau fierbe-i 5 minute la abur, lasă-i să se răcească puţin şi scobeşte-i pe mijloc ca o bărcuţă .
Umple dovleceii cu orez, presându-1 bine şi lasă-i să se răcească complet. Taie fâşii bucata de pecorino rămasă şi pune-le peste orezul din dovlecei. Pune dovleceii umpluţi pe grătarul aşezat la 5 cm deasupra jarului şi frige-i 3-4 minute, atât cât să se înmoaie puţin şi să se întrepătrundă aromele sub acţiunea căldurii. Stropeşte-i cu uleiul de măsline si serveste-i imediat, fierbinţi.
Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorino
Poftă bună!