Dovlecei umpluti cu salata de legume de sezon
PrinteazaDovlecei umpluti cu salata de legume de sezon din: dovlecei, ciuperci, ceapa, ardei, rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, scortisoara, cimbru, legume.
- 4 dovlecei
- 500 g ciuperci
- doua cepe
- doi ardei capia
- rosii
- 4 catei de usturoi
- 200 ml ulei de masline
- sare
- piper
- un varf de cutit de pudra de scortisoara
- cimbru
- legume de sezon
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se taie în jumătăţi şi se golesc de miez, păstrând o margine de un centimetru ca să nu se rupă la copt. Cepele se toacă în cubuleţe. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se taie în felii subţiri şi se pun peste ceapă.
Se încinge ulei întro tigaie, se pun cepele, ardeii, usturoiul feliat, sarea şi piperul. Se călesc până când s-au înmuiat, se adaugă ciupercile, miezul de dovlecei tăiat mărunt şi se lasă puţin la scăzut. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt, pudra de scorţişoară şi cimbrul tocat.
Se fierb timp de 15 minute la foc mediu, apoi se lasă să se răcească. Dovleceii se fierb timp de cinci minute în apă cu sare, se scurg de apă şi se pun într-o tavă unsă cu ulei.
Se umplu cu compoziţia de ciuperci, se stropesc cu puţin ulei, se introduce tava în cuptor şi se coc timp de 30 de minute la foc mediu. Se servesc fierbinţi sau reci cu salată din legume de sezon.
Poftă bună!