Dovlecei umpluti cu salata de legume de sezon

Printeaza

Dovlecei umpluti cu salata de legume de sezon din: dovlecei, ciuperci, ceapa, ardei, rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, scortisoara, cimbru, legume.

Ingrediente:Dovlecei umpluti cu salata de legume de sezon

  • 4 dovlecei
  • 500 g ciuperci
  • doua cepe
  • doi ardei capia
  • rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 200 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • un varf de cutit de pudra de scortisoara
  • cimbru
  • legume de sezon

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se taie în jumătăţi şi se golesc de miez, păstrând o margine de un cen­timetru ca să nu se rupă la copt. Cepele se toacă în cubuleţe. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se taie în felii subţiri şi se pun peste ceapă.

Se încinge ulei întro tigaie, se pun cepele, ardeii, usturoiul feli­at, sarea şi piperul. Se călesc până când s-au înmuiat, se adaugă ciu­percile, miezul de dovlecei tăiat mărunt şi se lasă puţin la scăzut. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt, pudra de scorţişoară şi cimbrul tocat.

Se fierb timp de 15 minute la foc mediu, apoi se lasă să se răcească. Dovleceii se fierb timp de cinci minute în apă cu sare, se scurg de apă şi se pun într-o tavă unsă cu ulei.

Se umplu cu compoziţia de ciu­perci, se stropesc cu puţin ulei, se introduce tava în cuptor şi se coc timp de 30 de minute la foc mediu. Se servesc fierbinţi sau reci cu salată din legume de sezon.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.