Dovlecei umpluţi cu somon şi branză de capră
PrinteazaO reteta delicioasa de Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră din: dovlecei, somon afumat, ricotta, branza de capra, smantana, ulei de masline extravirgin, frunze de cimbru verde, civeta, frunze de ceapa verde, sare si piper.
- 8 dovlecei mari (zucchini)
- 200 g somon afumat
- 150 g ricotta (sau brânză proaspătă de vaci)
- 100 g brânză proaspătă de capră
- 2 linguri smântână
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- câteva frunze cimbru verde
- civetă (sau frunze de ceapă verde)
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală dovleceii şi taie-i jumătăţi, pe lungime. Pune-i să fiarbă 10 minute la abur într-o oală cu capac, cu puţină apă. Lasă dovleceii să se răcorească, apoi sco- beşte-i cu o linguriţă sau cu un instrument special pentru această operaţiune.
Taie somonul în bucăţi şi pune-1 în blender împreună cu brânza de capră, ricotta, smântână, uleiul de măsline, un vârf de cuţit de sare şi puţin piper proaspăt măcinat. Mixează totul până când obţii o cremă şi răstoarn-o într-un castron.
Toacă mărunt civeta sau frunzele de ceapă verde şi cimbrul, apoi încorporează-le în cremă. Pune compoziţia într-un cornet şi umple jumătăţile de dovlecei călduţi.
Preparatul poate fi servit atât imediat, cât este călduţ, cât şi mai târziu, rece, de la frigider. Pregăteşte o umplutură cu o savoare mai accentuată adăugând 2 picături de tabasco alături de ierburile aromatice.
Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră
Poftă bună!