Dovlecei umpluţi cu spanac şi ton
PrinteazaDovlecei umpluţi cu spanac şi ton din: dovlecei, spanac, lapte, unt, marar, ton in ulei, ceapa verde, usturoi, sare, piper, lamai si smantana.
- un kilogram de dovlecei
- 500 g spanac
- 200 ml lapte dulce
- 50 g unt
- o legatura cu marar tocat
- doua conserve cu ton in ulei
- o legatura de ceapa verde
- doi catei de usturoi
- sare
- piper
- lamai
- smantana
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se taie jumătăţi şi se opăresc zece minute în apă cu sare. Se aşază cu gura în jos pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se scurgă. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Spanacul se spală în mai multe ape ca să elimine impurităţile şi se toacă.
Se topeşte untul într-o cratiţă, se căleşte ceapa două minute, apoi se adaugă spanacul. Se ţine cinci minute, se toarnă laptele, se condimentează şi se fierbe până scade lichidul. Se adaugă mărarul spălat şi tocat, usturoiul pisat şi se verifică de gust. Se scoate mijlocul dovleceilor cu o lingură, se umplu cu spanac şi deasupra se pune tonul din conservă scurs de ulei.
Se aşază dovleceii într-o tavă, se adaugă jumătate de cană cu apă, miezul scos şi se introduc în cuptorul încins. Se lasă 15-20 de minute, se scot şi se servesc imediat.
Dovlecei umpluţi cu spanac şi ton
Pofta buna!