Dovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara
PrinteazaDovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara din: dovlecei, vanata, morcovi, patrunjel, telina, mazare, unt, faina, lapte, sare, piper.
- 2 dovlecei potriviţi
- 1 vânătă medie
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel
- 1/2 ţelină
- 1 conservă mică de mazăre
- unt
Pentru sos:
- 1/4 pachet cu unt
- 1 lingură cu vârf cu făină
- 300 ml lapte fierbinte
- sare
- piper
- nucşoară
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o crăticioară, dar fără a-l da în clocot. Adaugă făina şi amestecă bine ca să desfaci cocoloaşete. După un minut, adaugă laptele treptat şi lasă pe foc 1-2 minute.
La final, condimentează după gust şi adaugă un vârf de cuţit cu nucşoară rasă. Lasă sosul la cald.
Taie vânătă pe lung şi scobeşte miezul. Porţionează dovleceii şi scobeşte-i şi pe ei. Dă-le într-un clocot, doar cât să se pătrundă puţin.
Curăţă morcovii, pătrunjelul şi ţelina şi fierbe-le în apă cu sare şi un strop de ulei. Toacă-le cubuleţe, pune mazărea şi adaugă sosul călduţ.
Umple vânătă şi dovleceii cu legumele în sos alb, aşază-le pe o tavă unsă cu unt şi dă la cuptor pentru 20-25 de minute.
Pofta buna!