Dovlecei umpluti cu legume si naut

Printeaza

Dovlecei umpluti cu legume si naut din: dovlecei, ceapă, morcov, ardei rosu, naut, rosie, rosii decojite, sare, piper, busuioc uscat, cimbru, pătrunjel verde, ulei, sos de legume.

Dovlecei_umpluti_cu_legume_si_naut

Ingrediente:

  • 2 dovlecei potriviţi
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ardei roşu
  • 300 g năut fiert
  • 1 roşie
  • 250 g roşii decojite
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă rasă busuioc uscat
  • 1 vârf de linguriţă cimbru
  • 4 crenguţe pătrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sos de legume

Mod de preparare:

Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi  îi tai în două pe lungime. Scobeşti miezul cu o linguriţă, presari sare în interior şi îi pui cu gura în jos, pe un tocător.

Cureţi ceapa şi o toci, iar morcovul îl decojeşti şi îl tai fâşii subţiri. Ardeiul roşu îl tai bucăţi potrivite, roşia o decojeşti şi o tai cuburi. Roşiile decojite le toci mărunt.

Intr-o tigaie încingi uleiul, pui ceapa, morcovul şi ar­deiul. Le înăbuşi 2-3 minute, pui năutul, laşi alte 2 minute, apoi adaugi roşia şi roşiile decojite.

Amesteci bine şi torni jumătate de cană cu apă. Potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi pe foc, până scade tpt lichidul.

Când este gata, tragi de pe foc tigaia, pui busuiocul, cimbrul şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Amesteci so­sul de legume cu 3/4 cană apă şi îl torni într-un vas de iena.

Umpli apoi dovleceii cu amestecul pre­gătit. îi aşezi în vas, pui capacul şi introduci vasul în cuptor pentru 40 de minute, la o temperatură potrivită.

Descoperi vasul şi mai lagi dovleceii circa 15 minute în cup­tor. Când sunt gata, îi scoţi, îi laşi puţin la răcorit, apoi îi serveşti.

Dovlecei umpluti cu legume si naut

Dovlecei_umpluti_cu_legume_si_naut

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.