Dovlecei umpluti cu legume si naut
PrinteazaDovlecei umpluti cu legume si naut din: dovlecei, ceapă, morcov, ardei rosu, naut, rosie, rosii decojite, sare, piper, busuioc uscat, cimbru, pătrunjel verde, ulei, sos de legume.
Ingrediente:
- 2 dovlecei potriviţi
- 1 ceapă
- 1 morcov mic
- 1/2 ardei roşu
- 300 g năut fiert
- 1 roşie
- 250 g roşii decojite
- sare
- piper
- 1 linguriţă rasă busuioc uscat
- 1 vârf de linguriţă cimbru
- 4 crenguţe pătrunjel verde
- 3 linguri ulei
- 3 linguri sos de legume
Mod de preparare:
Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi îi tai în două pe lungime. Scobeşti miezul cu o linguriţă, presari sare în interior şi îi pui cu gura în jos, pe un tocător.
Cureţi ceapa şi o toci, iar morcovul îl decojeşti şi îl tai fâşii subţiri. Ardeiul roşu îl tai bucăţi potrivite, roşia o decojeşti şi o tai cuburi. Roşiile decojite le toci mărunt.
Intr-o tigaie încingi uleiul, pui ceapa, morcovul şi ardeiul. Le înăbuşi 2-3 minute, pui năutul, laşi alte 2 minute, apoi adaugi roşia şi roşiile decojite.
Amesteci bine şi torni jumătate de cană cu apă. Potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi pe foc, până scade tpt lichidul.
Când este gata, tragi de pe foc tigaia, pui busuiocul, cimbrul şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Amesteci sosul de legume cu 3/4 cană apă şi îl torni într-un vas de iena.
Umpli apoi dovleceii cu amestecul pregătit. îi aşezi în vas, pui capacul şi introduci vasul în cuptor pentru 40 de minute, la o temperatură potrivită.
Descoperi vasul şi mai lagi dovleceii circa 15 minute în cuptor. Când sunt gata, îi scoţi, îi laşi puţin la răcorit, apoi îi serveşti.
Dovlecei umpluti cu legume si naut
Pofta buna!