Dovlecei umpluti cu miezul lor
PrinteazaDovlecei umpluti cu miezul lor din: dovlecei, franzela, ceapa, faina, ou, bulion, ulei, verdeata, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 dovlecei mijlocii
- 1 felie franzelă
- 2 cepe
- 1 lingură făină
- 1 ou
- 1 lingură bulion de roşii
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă verdeaţă tocată fin
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare Dovlecei umpluti cu miezul lor:
Dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi se taie în două, pe lung.
Se scobesc de miezul moale şi acesta se toacă împreună cu felia de franzelă, fără coajă, înmuiată în apă şi bine stoarsă, adăugându-se oul, ceapa prăjită în ulei, tăiată mărunt, făina, verdeaţa tocată şi sarea, după gust.
Se unge o cratiţă cu ulei şi se aşează în ea dovleceii umpluţi cu amestecul obţinut anterior.
Se lasă la rumenit, la foc mic. Separat, se căleşte uşor o ceapă tăiată mărunt în ulei încins şi se stinge cu apă.
Se amestecă bine cu bulionull şi puţină făină şi se lasă să dea în câteva clocote.
Se adaugă acest sos peste dovleceii din cratiţă şi se introduc la cuptor o jumăta te de oră, până ce se frăgezesc.
Pofta buna!