Dovlecei umpluti cu branza si smantana din: dovlecei, branza, ulei sau unt, pesmet, smantana, sare. Ingrediente: 6 dovlecei 3 linguri brânză rasă 2 linguri ulei (unt) 1 lingură pesmet 2-3 linguri smântână sare Mod de preparare: Dovleceii se spală, apoi se taie în jumătăţi perpendicular pe lungime. Fiecare jumătate se scobeşte cu linguriţa făcând loc pentru […]
Dovlecei umpluti cu orez si carne tocata
PrinteazaDovlecei umpluti cu orez si carne tocata din: dovlecei, carne tocata, ceapa, orez, coriandru, chimen, ulei, sare, piper, suc de rosii.
- 6 dovlecei
- 300 g carne tocată
- o ceapă
- 6 linguri orez
- o linguriţă coriandru măcinat
- 1/2 linguriţă chimen
- ulei de măsline
- sare si piper
- 200 ml suc de roşii, pentru fiert
Mod de preparare:
Dovleceii se curată de coajă şi se taie în două. Se golesc de miez.
Carnea se amestecă cu orezul, ceapa mărunt tocată, sare, piper, coriandru şi chimen.
Se umplu dovleceii şi se aşază unul lângă altul în cratiţa unsă cu ulei.
Se toarnă sucul de roşii, se completează cu apă, care să nu depăşească dovleceii, şi se fierb 30 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara
Dovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara din: dovlecei, vanata, morcovi, patrunjel, telina, mazare, unt, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei potriviţi 1 vânătă medie 2 morcovi 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 conservă mică de mazăre unt Pentru sos: 1/4 pachet cu unt 1 lingură cu vârf cu făină 300 ml lapte fierbinte sare piper […]
Pofta buna!