Dovlecei umpluti cu orez si carne de vita
PrinteazaDovlecei umpluti cu orez si carne de vita din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne de vita, orez, cimbru, sare, piper, cascaval, supa, smantana.
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- 400 g rosii
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 400 g carne de vita tocata
- 125 g orez fiert
- 1 lingura cimbru
- sare
- piper
- 60 g cascaval ras
- 400 ml supa
- 4 linguri smantana
Mod de preparare:
Se pregătesc legumele.
taie dovleceii în două, pe lung. Se scobesc, se toacă pulpa. Se curăţă roşiile de cotoare şi seminţe şi se taie pulpa cuburi.
toacă ceapa şi usturoiul.
încinge cuptorul la 200°C. se călesc ceapa şi usturoiul în ulei cca 5 min.
adaugă carnea tocată şi se prăjeşte până ce devine sfărâmicioasă. se adaugă pulpa de dovlecei, roşiile şi orezul; se condimentează cu cimbru, sare şi piper. Se umplu dovleceii cu acest amestec şi se aşază într-o formă de sufleu unsă.
presară caşcaval şi se toarnă supă. Se coace la cuptor cca 30-35 min. Dovleceii se păstrează calzi într-o farfurie termorezistentă. se adaugă smântână în sos şi se lasă să dea în clocot; se condimentează. Se ornează dovleceii şi se servesc cu sos.
Dovlecei umpluti cu orez si carne de vita
Pofta buna!