Dovlecei umpluti cu orez si carne

Printeaza

Dovlecei umpluti cu orez si carne din: carne tocata, ceapa, ulei de masline, piper, sare, usturoi, cimbru, branza rasa, unt, supa de legume si rosii.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • 2 cepe
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 căţei de usturoi
  • 400 g carne tocată
  • 120 g orez
  • 1 lingură cimbru tocat
  • 100 g brânză rasă
  • 100 g unt
  • 500 ml supă de legume
  • 8 roşii

 

Mod de preparare:

Dovlecei umpluti cu orez si carne: Dovleceii se spală, se curăţă de cotor şi li se taie un capac şi se sco­besc cu o lingură. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt.

Se încălzeşte uleiul de măsline şi se pune la călit ceapa, se lasă să prindă o culoare aurie şi se dă deoparte.

Usturoiul se curăţă. Se amestecă orezul, carnea tocată şi ceapa; se pune apoi usturoiul, sa­rea, piperul şi cimbrul.

Se spală roşiile, se curăţă de pie­liţă şi se toacă foarte fin.

Se umplu dovleceii cu această compoziţie şi se pun într-o tavă unsă cu unt. Brânza se rade mărunt, se amestecă cu untul şi se presară peste dovlecei.

Roşiile se pun printre dovlecei, se toarnă supa de carne şi se dă la cuptor (180° C), timp de 30 de minute.

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.