Dovlecei umpluti cu orez si carne
PrinteazaDovlecei umpluti cu orez si carne din: carne tocata, ceapa, ulei de masline, piper, sare, usturoi, cimbru, branza rasa, unt, supa de legume si rosii.
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- 2 cepe
- ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
- 2 căţei de usturoi
- 400 g carne tocată
- 120 g orez
- 1 lingură cimbru tocat
- 100 g brânză rasă
- 100 g unt
- 500 ml supă de legume
- 8 roşii
Mod de preparare:
Dovlecei umpluti cu orez si carne: Dovleceii se spală, se curăţă de cotor şi li se taie un capac şi se scobesc cu o lingură. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt.
Se încălzeşte uleiul de măsline şi se pune la călit ceapa, se lasă să prindă o culoare aurie şi se dă deoparte.
Usturoiul se curăţă. Se amestecă orezul, carnea tocată şi ceapa; se pune apoi usturoiul, sarea, piperul şi cimbrul.
Se spală roşiile, se curăţă de pieliţă şi se toacă foarte fin.
Se umplu dovleceii cu această compoziţie şi se pun într-o tavă unsă cu unt. Brânza se rade mărunt, se amestecă cu untul şi se presară peste dovlecei.
Roşiile se pun printre dovlecei, se toarnă supa de carne şi se dă la cuptor (180° C), timp de 30 de minute.
Poftă bună!