Dovlecei umpluţi cu orez, ceapă şi branză

Printeaza

Dovlecei umpluţi cu orez, ceapă şi branză

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 150 g brânză telemea
  • 100 g orez fiert
  • 2 linguriţe ceapă tocată şi înăbuşită în ulei
  • 3 linguri pesmet
  • încă 2 linguri de telemea rasă
  • 100 g smântână
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 2 linguri ulei
  • sos tomat

 

Mod de preparare:

Dovlecei umpluţi cu orez, ceapă şi branză: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai pe lungime în jumătăţi şi îi scobeşti de miez pe care nu-l arunci.

Pui dovleceii să se prăjească şi apoi îi scoţi şi îi laşi să se scurgă foarte bine de ulei.

Intre timp, amesteci miezul dovleceilor cu orezul fiert, ceapa înăbuşită, pătrunjelul tocat, telemeaua rasă şi 2 linguri de ulei.

Cu acest amestec umpli dovleceii şi îi aşezi într-o tavă unsă cu ulei.

Peste ei torni smântână, presari 2 linguri de telemea şi pesmet. Dai tava la cuptor pentru 15 minute.

La masă îi serveşti calzi, simpli sau cu smântână sau sos tomat.

 

 

Poftă bună!

 

 

Tofu Scramble

Tofu Scramble: Alternativa Vegană Perfectă la Ouăle Scramble din: tofu, ardei, ceapa, dovlecel, spanac, ulei, turmeric, usturoi, paprika, sare, piper, drojdie, suc de lamaie. Tofu scramble este o alternativă delicioasă și nutritivă la ouăle scramble, ideală pentru veganii care doresc o opțiune sățioasă pentru micul dejun sau brunch. Acest fel de mâncare este plin de […]

Bame cu Linte

Bame cu Linte – un preparat sănătos și hrănitor, perfect pentru cei care doresc să integreze mai multe legume și proteine vegetale în dieta lor. Această combinație oferă un echilibru excelent de nutrienți, fiind bogată în fibre, proteine și vitamine esențiale. Preparatul este ideal pentru o masă principală sau ca garnitură, fiind ușor de realizat […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.