Dovlecei umpluti cu orez, ceapa verde si marar
PrinteazaDovlecei umpluti cu orez, ceapa verde si marar din: dovlecei, orez, ceapa verde, ceapa uscata, marar, suc de rosii, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 4-5 dovlecei
- 10 linguri orez
- 2 legături ceapă verde
- o ceapă uscată
- o legătură mărar
- 2 linguri suc de roşii
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie dovleceii în aşa fel încât să se obţină bucăţi care să poată fi scobite de miez.
In ulei se pun cele două tipuri de ceapă la călit şi, când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă orezul si sucul de roşii.
Se presară sare şr piper, se lasă pe foc aprftximativ 10 minute, amestecând mereu, să se umfle orezul.
Se trage de pe foc, se pune mărarul si se umplu’dovleceii.
Se aşază dovleceii umpluţi într-un vas de cupto’r, se toarnă puţină apă si se lasă la cuptor 30 de minute.
Dovlecei umpluti cu orez, ceapa verde si marar
Pofta buna!
O sa fac si eu niste dovlecei umpluti