Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorino

Printeaza

Dovlecei umpluti cu orez, sofran si pecorino din: dovlecei, orez, pecorino, sofran, ceapa, supa de legume, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 8 dovlecei (zucchini)
  • 100 g orez cu bobul mic
  • 150 g pecorino (sau alt caşcaval de oaie)
  • 50 g unt
  • 1 plic şofran
  • 1 ceapă mică
  • supă de legume
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o într-o crăticioară cu un­tul topit până când devine transparentă.

Adaugă orezul şi prăjeşte-1 la flacără mare 1 minut; stinge cu puţină supă şi continuă fierberea, adăugând treptat câte puţină supă fierbinte pe măsură ce o absoarbe orezul.

După 5 minute, adaugă şofranul pentru culoare şi aromă şi potriveşte gustul cu sare şi piper.

Când orezul este fiert al dente, adaugă 100 g pecorino ras, amestecă şi lasă-1 să se răcorească.

Spală dovleceii şi îndepărtează-le capetele; opăreşte-i 3 minute în apă fiartă sau fierbe-i 5 minute la abur, lasă-i să se răcească puţin şi scobeşte-i pe mijloc ca o bărcuţă .

Umple dovleceii cu orez, presându-1 bine şi lasă-i să se răcească complet. Taie fâşii bucata de pecorino rămasă şi pune-le peste orezul din dovlecei.

Pune dovleceii um­pluţi pe grătarul aşezat la 5 cm deasupra jarului şi frige-i 3-4 minute, atât cât să se înmoaie puţin şi să se întrepătrun­dă aromele sub acţiunea căldurii.

Stropeşte-i cu uleiul de măsline si serveste-i imediat, fierbinţi.

 

Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorino

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.