Dovlecei umpluti cu pasta de nuci caju
PrinteazaDovlecei umpluti cu pasta de nuci caju din: dovlecei, morcov, telina, ciuperci, hrisca, semitne de canepa, marar, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline presat la rece, sare, piper, caju, suc de portocale, samburi de fistic.
Inrgediente:
- 2 dovlecei
- jumatate de morcov
- jumatate de telina mica
- 4 ciuperci champignon
- 2 linguri hrisca inmuiata 4 ore in apa
- 2 linguri seminte de canepa inmuiate o ora in apa
- un fir de ceapa verde
- cateva fire de marar
- cateva frunze de busuioc
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri de ulei de masline presat la rece
- sare si piper dupa gust
- o mana de caju inmuiat 4 ore in apa
- sucul proaspat stors al unei portocale
- cativa samburi de fistic
Mod de preparare:
Tăiaţi dovleceii în două, scobifi-le miezul şi presărafi-i cu sare şi ulei. Curăţaţi telina şi morcovul şi dati-le pe răzătoarea mică.
Tocaţi mărunt ciupercile şi amestecati-le într-un bol cu telina şi morcovii, hrişcă, seminţele de cânepă, ceapa şi măraul tocate, potriviţi de sare şi piper şi completaţi, dacă doriţi, cu ulei de măsline.
Adăugaţi o lingură de zeamă de lămâie şi jumătate din sucul de portocale. Umpleţi dovleceii.
Mixaţi într-un blender sau robot de bucătărie nucile caju, o lingură de suc de lămâie, un praf de sare, restul de suc de portocale şi o lingură de ulei de măsline.
Consistenta trebuie să fie cea a unei smântâni groase.
Turnaţi peste dovlecei şi garnisiţi cu frunze de busuioc şi fistic zdrobit.
Dovlecei umpluti cu pasta de nuci caju
Pofta buna!