Dovlecei umpluti cu pasta de nuci caju

Printeaza

Dovlecei umpluti cu pasta de nuci caju din: dovlecei, morcov, telina, ciuperci, hrisca, semitne de canepa, marar, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline presat la rece, sare, piper, caju, suc de portocale, samburi de fistic.

 

Inrgediente:

  • 2 dovlecei
  • jumatate de morcov
  • jumatate de telina mica
  • 4 ciuperci champignon
  • 2 linguri hrisca inmuiata 4 ore in apa
  • 2 linguri seminte de canepa inmuiate o ora in apa
  • un fir de ceapa verde
  • cateva fire de marar
  • cateva frunze de busuioc
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline presat la rece
  • sare si piper dupa gust
  • o mana de caju inmuiat 4 ore in apa
  • sucul proaspat stors al unei portocale
  • cativa samburi de fistic

 

Mod de preparare:

Tăiaţi dovleceii în două, scobifi-le miezul şi presărafi-i cu sare şi ulei. Curăţaţi telina şi morcovul şi dati-le pe răzătoarea mică.

Tocaţi mărunt ciupercile şi amestecati-le într-un bol cu telina şi morcovii, hrişcă, seminţele de cânepă, ceapa şi măraul tocate, potriviţi de sare şi piper şi completaţi, dacă doriţi, cu ulei de măsline.

Adăugaţi o lingură de zeamă de lămâie şi jumătate din sucul de portocale. Umpleţi dovleceii.

Mixaţi într-un blender sau robot de bucătărie nucile caju, o lingură de suc de lămâie, un praf de sare, restul de suc de portocale şi o lingură de ulei de măsline.

Consistenta trebuie să fie cea a unei smântâni groase.

Turnaţi peste dovlecei şi garnisiţi cu frunze de busuioc şi fistic zdrobit.

 

Dovlecei umpluti cu pasta de nuci caju

Dovlecei_umpluti_cu_pasta_de_nuci_caju

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.