Dovlecei umpluţi pe un pat de roşii

Printeaza

Dovlecei umpluţi pe un pat de roşii

Dovlecei umpluţi pe un pat de roşii

Ingrediente:

  • 1 ceapă verde
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 crenguţe pătrunjel
  • 1 crenguţă cimbru
  • 1 linguriţă capere
  • 100 g carne tocată
  • 2 linguriţe pesmet
  • sare
  • piper cayenne
  • 1 dovlecel mare
  • 1 lingură parmezan ras
  • 125 g roşii cherry
  • piper
  • 50 ml supă
  • 1 linguriţă oţet balsamic

Mod de preparare:

Pregătiţi ceapa verde şi tăiaţi-o inele fine. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l cubuleţe. Spălaţi verdeaţa şi tocaţi-o mărunt, la fel şi caperele.

Amestecaţi carnea tocată cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul, jumătate din can­titatea de cimbru, caperele şi pesmetul şi frământaţi-le. Condimentaţi amestecul re­zultat cu sare şi piper cayen­ne.

Pregătiţi dovlecelul şi tăiaţi-l oblic bucăţi de circa3 cm. Scobiţi interiorul cu o lingură şi introduceţi ames­tecul cu verdeaţa, apoi presăraţi cu parmezan.

Spălaţi roşiile, eventual tă­iaţi-le în două. Aşezaţi-le îm­preună cu bucăţile de dovle­cei într-o tavă de friptură. Săraţi-le, piperaţi-le şi turnaţi supa. Presăraţi-le cu restul cimbrului şi fierbeţi-le înă­buşit circa 20 de minute.

Da­că doriţi, la final lăsaţi-le să se gratineze. Inainte de ser­vire stropiţi-le cu puţin oţet
balsamic
.

Dovlecei umpluţi pe un pat de roşii

Dovlecei umpluti pe un pat de rosii.jpg

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Va ofer o reteta gustoasa de dovlecei umpluti cu branza tofu.

    Ingrediente:

    4 dovlecei potriviti
    1 pachet brinza tofu
    1 ardei gras rosu
    2 buc. ceapa verde
    1 legatura de marar verde
    2-3 linguri pesmet.

    Mod de preparare:

    Se curata dovlecei de coaja, se taie in jumatate si se scobeste miezul cu o lingura.

    Intr-o oala se pune la fiert apa cu putina sare, cand apa clocoteste se adauga dovleceii si se oparesc un 3-4 min.

    Se scot dovlecei si se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga de apa .

    Brinza tofu se rade pe o razatoare sau daca este moale se farimiteaza cu mana foarte marunt . Ardeiul ceapa verde, si mararul verde se toaca foarte marunt si se amesteca cu brinza tofu in care se adauga si pesmetul.

    Se amesteca foarte bine compozitia.

    Intr-o tava de yena unsa cu putin ulei de masline se aseaza frmos dovleceii. Cu compozitia obtinuta umplem barcutele de dovlecei, deasupra pe fiecare se pun cateva felii de rosii si cateva picaturi ulei de masline.

    Se baga in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa un 10-15 minute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.