Dovlecei umpluti in sos de iaurt
PrinteazaDovlecei umpluti in sos de iaurt din: dovlecei, ceapa, carne tocata, usturoi, scortisoara, muguri de pin, orez, iaurt, supa de pui, faina de malai si menta.
- 8 dovlecei
- 1 ceapa mare
- 300 g carne tocata (oaie sau vita)
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingura muguri de pin
- 50 g orez
- 1 kg iaurt
- 500 ml supa de pui
- 1 lingurita faina de malai
- 1 lingurita menta uscata
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o, tocaţi-o mărunt şi căliţi-o 2-3 minute.
Adăugaţi carnea tocată, 2 căţei de usturoi tocat cât mai mărunt, scorţişoara, mugurii de pin, sare şi piper, după gust.
Fierbeţi 5-6 minute orezul în apă cu sare, apoi scurgeţi-l şi amestecaţi-l cu carne tocată.
Spălaţi dovleceii şi, fără a-i curăţa de coajă şi fără a-i tăia în jumătăţi, scoateţi-le miezul.
Umpleţi dovleceii cu amestecul de carne şi puneţi-i într-o cratiţă mai mare.
Puneţi în cratiţă peste dovleceii umpluţi iaurtul amestecat cu făina de porumb şi supa de pui.
Adăugaţi menta, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic circa 30 de minute.
Serviţi câte 2 dovlecei la o porţie, stropiţi cu sosul de iaurt si ornaţi cu frunze de mentă.
Dovlecei umpluti in sos de iaurt
Pota buna!