Dovlecei umpluţi cu şuncă
PrinteazaO reteta de dovlecei umpluti cu sunca din: dovlecei, sunca, mortadella, mozzarella, pulpa de rosii, oua, parmezan, patrunjel, usturoi, unt, sare, piper, ulei de masline extravirgin, morcov si sfecla.
- 5 dovlecei (zucchini)
- 200 g şuncă presată
- 100 g mortadella
- 100 g pesmet
- 100 g mozzarella
- 300 g pulpă de roşii
- 2 ouă
- 5 linguri parmezan ras
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 căţel de usturoi
- 30 g unt
- sare şi piper
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
pentru decor:
- morcov fiert, tăiat cubuleţe
- sfeclă fiartă, tăiată cubulete
Mod de preparare:
Spală cu grijă dovleceii şi taie-i în două, pe lungime. Scoate-le miezul şi taie-1 bucăţele, apoi căleşte-1 într-o cratiţă cu trei linguri de ulei încins. Toacă şunca şi mortadella cu cuţitul; taie mozzarella mai întâi felii, apoi cuburi mici.
Pune într-un castron mortadella, şunca, ouăle, jumătate din cantitatea de parmezan şi de mozzarella, usturoiul zdrobit, pătrunjelul, pesmetul şi amestecă-le bine. Frământă compoziţia cu mâinile, încorporând şi dovleceii căliţi. Condimentează cu sare şi piper, după gust.
Umple jumătăţile de dovlecei cu amestecul preparat şi aşază-le într-un vas ceramic termorezistent uns cu unt. Toarnă peste ele pulpa de roşii şi coace-le circa 25 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.
Scoate dovleceii din cuptor şi presară bucăţelele rămase de mozzarella şi restul de parmezan ras. Pune-i din nou în cuptor şi lasă-i încă 5 minute, până când brânza începe să se înmoaie.
Scoate-i din cuptor şi lasă-i să se răcorească puţin. Aşază-i pe farfurii, decorează cu cubuleţe de morcov şi de sfeclă si serveste-i calzi.
Dovlecei umpluţi cu şuncă
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dovlecei umpluti cu sunca