Dovlecei umpluti cu tofu si vinete
PrinteazaDovlecei umpluti cu tofu si vinete din: dovlecei (zucchini), ceapă verde (sau o ceapă uscată), usturoi, vanata, ardei gras, brânză tofu, ulei de măsline, cimbru verde (sau uscat), sare, piper, menta.
- 4 dovlecei (zucchini)
- 2 fire de ceapă verde (sau o ceapă uscată)
- 2 căţei de usturoi
- 1 vânătă potrivită
- 1 ardei gras
- 250 g brânză tofu
- 4 linguri ulei de măsline
- linguri pesmet cimbru verde (sau uscat)
- sare şi piper, după gust
- frunze verzi de mentă
Mod de preparare:
Speli dovleceii, tai câte un căpăcel la unul din capete şi îl scobeşti pentru a scoate pulpa din interior.
Laşi doar puţin miez sub coajă pentru a putea fi umpluţi.
Ii presari în interior cu sare, putin cimbru tocat, îi stropeşti cu 2-3 picături de ulei şi îi aşezi într-o tavă la cuptor, pentru circa 15 minute să se înmoaie puţin.
Intre timp, toci ceapa, o căleşti în ulei bine încins, până începe să se rumenească uşor.
Adaugi pulpa vinetei, tăiată cubuleţe şi continui călirea până se înmoaie puţin.
Adaugi pulpa scoasă din dovlecei, ardeiul gras, curătat de seminţe şi tăiat cubuleţe, condimentezi cu sare, piper şi presari puţin cimbru tocat.
Continui călirea, amestecând continuu până se pătrund legumele. Laşi compoziţia să se răcească puţin, apoi adaugi brânza tofu tăiată cubuleţe sau dată pe râzătoare şi amesteci toată compoziţia.
Dacă este nevoie, corectezi gustul de sare şi piper, apoi umpli dovleceii cu această compoziţie şi îi pui din nou la cuptor pentru circa 15 minute până se rumenesc frumos deasupra.
Ii serveşti imediat, garnisiţi cu frunze verzi de mentă aromată.
Dovlecei umpluti cu tofu si vinete
Pofta buna!