Dovlecei umpluti cu varza
PrinteazaO reteta de dovlecei umpluti cu varza din: dovlecei, varza, ulei, rosii, smantana si cimbru.
- 400 g dovlecei
- 1 varza mica
- 150 ml ulei
- 3 rosii
- 1 cutie de smantana
- cimbru
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi speli, îi scobeşti cu o lingură şi îi pui la cuptor într-un vas în care ai turnat 50 ml ulei şi puţină apă.
După ce s-au înmuiat, îi laşi să se răcească.
Cureţi varza, o speli, o toci mărunt şi o înăbuşi în uleiul rămas, adăugând şi o roşie decojită şi tăiată mărunt. Adaugi cimbrul.
Dovleceii răciţi îi umpli cu varza înăbuşită şi îi aşezi într-un vas.
Torni deasupra un sos preparat din roşiile rămase, fierte în puţină apă şi pasate. Laşi vasul la cuptor circa 15 minute.
Serveşti dovleceii umpluţi cu varză şi smântână deasupra (opţional).
Dovlecei umpluti cu varza
Pofta buna!