Dovlecei umpluti

Printeaza

Dovlecei umpluti

Ingrediente:

  • 12 dovlecei mai rotunzi
  • 150 gr. carne de vitel tocata
  • 50 gr. slanina tocata
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o crenguta busuioc
  • 3 linguri de orez fiert
  • 1 ou
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 30 gr. unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper.

sosul de rosii:

  • 1 kg. de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 crenguta tarhon
  • 2 varfuri de cutit cu ierburi aromate (rozmarin, cimbru)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 cub de zahar, sare, piper.

Mod de preparare:

Dovlecei umpluti: Bagati dovleceii in apa clocotita, lasati-i 5 minute si puneti-i sa se scurga. Taiati un capacel si scobiti-i cu o lingurita pana la 1 cm de margini.

Opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le cubulete. Puneti uleiul sa se ncinga si lasati sa se rumeneasca o ceapa tocata marunt.

Adaugati carnea si slanina si lasati-le sa se caleasca si ele. Turnati deasupra miezul (scobit) de dovlecel si 2 linguri de cubulete de rosii.

Lasati 5 minute sa fiarba, apoi zdrobiti amestecul cu o furculita.

Varsati-l intr-un castron si amestecati-l cu orezul fiert, parmezanul ras, usturoiul pisat si busuiocul taiat. Incorporati oul, sarea si piperati.

Incingeti cuptorul. Umpleti dovleceii, puneti capacelele la loc, asezati-i intr-un vas de jena, uns cu unt.

Puneti cate putin unt pe fiecare dovlecel si bagati-i la cuptor, timp de 45 de minute.

Intre timp, preparati sosul de rosii: puneti cubuletele de rosii (ramase) intr-o cratita, cu o ceapa si un catel de usturoi (tocate), cu tarhonul si ierburile aromate.

Varsati deasupra uleiul de masline, adaugati zaharul, sarati, piperati si lasati-le sa fiarba 10 minute.

Inainte de a-i servi, turnati sosul de rosii peste dovlecei.

 

Pofta buna!

 

 

 

Chec Tradițional Românesc – Rețeta Delicioasă

oua, zahar, lapte, faina, ulei, praf de copt, esenta de vanilie. Descoperă rețeta autentică de chec românesc, o delicatesă tradițională care a însoțit mesele românilor de-a lungul timpului. Cu o textură moale și aromată, acest chec te va cuceri de la prima degustare! Checul este un desert popular […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. O reteta intr-adevar buna de dovlecei umpluti. Imi aminteste de copilarie 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.