Dovlecei la tigaie cu ierburi aromatice din: dovlecei, ulei de masline, usturoi, cimbru, oregano, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei medii 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi (opțional) 1 linguriță de cimbru uscat 1 linguriță de oregano uscat Sare și piper după gust Mod de preparare: Spălați și tăiați capetele […]
Dovlecei cu usturoi
PrinteazaDovlecei cu usturoi din: dovlecei, usturoi, busuioc, boia de ardei, ulei de masline si sare. Dovleceii au fost cultivați pentru prima dată în America Centrală și de Sud acum câteva mii de ani.
Ei au fost aduși în Europa în secolul al XVI-lea de către exploratorii spanioli. În prezent, dovleceii sunt crescuți pe scară largă în întreaga lume.
Există mai multe varietăți de dovlecei, inclusiv cele cu coajă verde, galbenă sau albă. Acestea pot varia în formă și mărime, de la dovlecei mici și subțiri la dovlecei mari și mai groși.
Dovleceii sunt o sursă bună de nutrienți, cum ar fi vitamina C, vitamina A, potasiu, fibre și antioxidanți. Sunt, de asemenea, foarte săraci în calorii, făcându-i o opțiune sănătoasă pentru o varietate de diete.
- 6-7 dovlecei în floare
- 3 căţei de usturoi mari
- busuioc
- boia de ardei
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Faceţi mai întâi o marinată combinând jumătate de pahar cu ulei, 1/2 linguriţă cu sare, 1/2 linguriţă cu boia de ardei, mujdei şi busuioc tocat.
Curăţaţi, spălaţi şi scurgeţi dovleceii, tăiaţi-i în jumătate pe lung, acoperiţi-i cu marinata şi lăsaţi-i astfel timp de 30 de minute.
Luaţi apoi dovleceii de la marinat, scurgeţi-i şi rumeniţi-i câte 6-7 minute pe fiecare parte. Serviţi-i cât sunt fierbinţi.
Dovlecei cu usturoi
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovlecei la tigaie cu ierburi aromatice