Dovlecei usturoiati
PrinteazaDovlecei usturoiati din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei, lamaie, menta, patrunjel, piper, sare.
- 2,5 kg dovlecei
- 3 cepe tăiate mărunt
- 8 căţei usturoi
- 1 pahar ulei de măsline
- sucul de la două lămâi
- 5 frunze mentă, tăiate mărunt
- pătrunjel tocat
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa în ulei bine încins. Dovleceii se currăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se adaugă peste ceapă şi se amesstecă bine, tot timpul, până când se înmoaie.
Se zdrobesc cu o fuirculiţă, până se obţine un piure. Se adaugă menta, usturoiul, sareai, piperul, pătrunjelul şi sucul de lămâie. Se omogenizează poerfect şi se răstoarnă pe un platou.
Se consuimă reci sau calzi, cu salată verde sau praz.
Pofta buna!