Dovlecei usturoiati

Printeaza

Dovlecei usturoiati din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei, lamaie, menta, patrunjel, piper, sare.

Ingrediente:Dovlecei usturoiati

  • 2,5 kg dovlecei
  • 3 cepe tăiate mărunt
  • 8 căţei usturoi
  • 1 pahar ulei de măsline
  • sucul de la două lămâi
  • 5 frunze mentă, tăiate mărunt
  • pătrunjel tocat
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Se căleşte ceapa în ulei bine încins. Dovleceii se currăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se adaugă peste ceapă şi se amesstecă bine, tot timpul, până când se înmoaie.

Se zdrobesc cu o fuirculiţă, până se obţine un piure. Se adaugă menta, usturoiul, sareai, piperul, pătrunjelul şi sucul de lămâie. Se omogenizează poerfect şi se răstoarnă pe un platou.

Se consuimă reci sau calzi, cu salată verde sau praz.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.