Dovlecei cu verdeata
PrinteazaDovlecei cu verdeata din: dovlecei, patrunjel, marar, frunze de telina, sare si gheata. Pentru un gust si mai bun, conserva dovleceii in bulion. Nu trebuie decat sa inlocuiesti apa cu suc de rosii proaspat stros, dat in cateva clocote impreuna cu un praf de sare si cateva frunze de patrunjel si/sau telina.
- 1 kg dovlecei
- patrunjel verde
- marar verde
- frunze de telina
- sare
- cuburi gheata
Mod de preparare:
Spala dovleceii, taie-i in felii groase de 1 cm. Pune pe foc o cratita cu apa cu sare.
Cand clocoteste, adauga feliile de dovlecei si lasa-le tri minute. Scoate-le cu o spatula si baga-le intr-un vas cu apa foarte rece si cu cuburi de gehata. Tine-le cinci minute, apoi scoate-le cu grija.
Asaza pe fundul borcanului un strat de verdeata (frunze de patrunjel, marar si telina), apoi dovlecei si tot asa pana la buza vasului.
Completeaza cu apa in cae au fiert, pune, pentru siguranta, o jumatate de aspirina si leaga bine cu celofan.
Sterilizeaza borcanele pentru o jumatate de ora.
Dovlecei cu verdeata
Pofta buna!