Dovlecei verzi umpluti
PrinteazaO reteta de dovlecei verzi umpluti din: dovlecei, ulei, carne de porc, ceapa, usturoi, ardei iute, oregano, branza de oi, ou, unt, sare si piper.
- 2 dovlecei mai mari sau 8 dovlecei mici şi rotunzi
- 4 linguri ulei
- 300 g carne de porc
- 1 ceapă
- 4 căţei usturoi
- 1 ardei iute
- 1 lingură oregano
- 150 g brânză tare de oi
- 1 ou
- 1 lingură unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie fiecare dovlecel în patru buicăţi. Dacă sunt rotunzi, se lasă întregi. Se scoate miezul, dar la unul din capete nu. Miezul se pasează. Bucăţile de dovlecei se fierb un minut în apă cu o linguriţă de sare, se scot şi se pun în apă rece.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă carnea de porc tăiată cubuleţe foarte mici şi se lasă cinci minute. Se adaugă ceapa şi ardeiul iute tocate mărunt, usturoiul pisat, se amestecă şi se mai lasă pe foc două minute.
Se pune miezul de dovlecel pasat, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se lasă până scade zeama, după care se opreşte focul.
Se adaugă 100 g de brânză rasă, oregano şi oul. Se amestecă bine, se umplu dovleceii scurşi bine cu amestecul preparat şi se aşază într-un vas uns cu unt. Se presară cu brânza rămasă şi se coc în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute.
Dovlecei verzi umpluti
Pofta buna!