Supă de secară cu legume rădăcinoase – este o alegere excelentă pentru cei care doresc o masă hrănitoare și sănătoasă. Această supă bogată în fibre și vitamine combină aromele pământii ale secarei cu dulceața naturală a legumelor rădăcinoase, oferind o experiență culinară deosebită. Ideală pentru zilele răcoroase, această rețetă este ușor de preparat și perfectă […]
Dovlecei cu vinete si ardei pentru iarna
PrinteazaDovlecei cu vinete si ardei pentru iarna din: dovlecei, vinete, ardei, rosii, aspirina, sare grunjoasa.
Ingrediente:
- 2 kg dovlecei tineri
- 1 ½ kg vinete
- 2 kg ardei
- 2 kg roșii
- aspirină
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Dovlecei cu vinete si ardei pentru iarna: Opărești roșiile, le decojești și le treci prin sită sau prin separator. Dai sucul de roșii în câteva clocote și adaugi sare după gust.
Decojești dovleceii și vinetele. Cureți ardeii, îi speli și îi lași să se scurgă. Tai dovleceii și vinetele în rondele groase de 1 ½ cm, iar ardeii în fâșii late.
Speli și sterilizezi borcane de 400 ml. Așezi legumele în borcane, alternând staturile. În fiecare borcan, pui câte o aspirină pisată și repartizezi sosul de roșii. Completezi cu apă și închizi ermetic borcanele, folosind capace metalice.
Într-o cratiță cu baza mare, așezi borcanele învelite în ziare și torni apă până la nivelul conținutului borcanului. Le fierbi la bain-marie, pentru 20 de minute. Le depozitezi în cămară a doua zi.
Pofta buna!
Prepeliță la Cuptor cu Ierburi Aromatice
Prepeliță la Cuptor cu Ierburi Aromatice – Descoperă rețeta de prepeliță la cuptor , o alegere rafinată pentru o cină sofisticată sau o masă festivă. Prepelițele, cunoscute pentru carnea lor fragedă și gustul distinct, sunt perfect completate de arome bogate de rozmarin, cimbru și usturoi, toate îmbrățișate de prospețimea sucului de lămâie și profunzimea vinului […]