Dovlecei (zucchini) cu carne de vita
PrinteazaDovlecei (zucchini) cu carne de vita din: dovlecei, carne de vita, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper.
- 8 dovlecei zucchini rotunzi
- 350 g carne tocată de vită
- 50 g orez
- 1 ceapă
- 100 ml sos de roşii
- ulei
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală dovleceii şi taie-le capac în partea de sus. Scobeşte-i cu grijă, lăsând marginile grosuţe. Aruncă seminţele şi pune deoparte doar miezul. Sărează interiorul scobit şi lasă-i la scurs.
Căleşte miezul dovleceilor împreună cu ceapa, apoi ia de pe foc şi amestecă-le cu carnea, orezul dat într-un clocot, sosul de roşii şi puţin mărar. Potriveşte de sare şi piper.
Umple dovleceii cu acest amestec. Pune-le capacele. Aşază-i într-o tavă, stropeşte-i cu ulei, acoperă-i cu folie de aluminiu şi dă-i la cuptor circa o oră şi 20 de minute, îndepărtează folia în ultimele 10 minute de coacere şi lasă-i la rumenit.
Pofta buna!