Dovlecei (zucchini) cu carne de vita

Printeaza

Dovlecei (zucchini) cu carne de vita din: dovlecei, carne de vita, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper.

Ingrediente:Dovlecei (zucchini) cu carne de vita

  • 8 dovlecei zucchini rotunzi
  • 350 g carne tocată de vită
  • 50 g orez
  • 1 ceapă
  • 100 ml sos de roşii
  • ulei
  • mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală dovleceii şi taie-le capac în partea de sus. Scobeşte-i cu grijă, lăsând marginile grosuţe. Aruncă seminţele şi pune deoparte doar miezul. Sărează interiorul scobit şi lasă-i la scurs.

Căleşte miezul dovleceilor împreună cu ceapa, apoi ia de pe foc şi amestecă-le cu carnea, orezul dat într-un clocot, sosul de roşii şi puţin mărar. Potriveşte de sare şi piper.

Umple dovleceii cu acest amestec. Pune-le capacele. Aşază-i într-o tavă, stropeşte-i cu ulei, acoperă-i cu folie de aluminiu şi dă-i la cuptor circa o oră şi 20 de minute, îndepărtează folia în ultimele 10 minute de coacere şi lasă-i la rumenit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.