Dovlecel cu floare pane
PrinteazaDovlecel cu floare pane din: dovlecei cu floare, feta, seminte de chimen, ou, sare, piper, faina, ulei.
- dovlecei mici, cu floare in varf
- 50 g feta
- 1 lingurita seminte de chimen pisate
- 1 ou
- sare
- piper
- faina
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Scoţi cu grijă pistilul de la floare, apoi o ţii câteva secunde sub jet de apă rece, pentru a elimina eventualele gaze din floare. Intr-un bol, pasezi brânza şi o amesteci cu chimen. Umpli floarea cu grijă să nu se rupă, răsuceşti terminaţiile florii, să nu se desfacă la prăjit şi le laşi deoparte.
Intr-un bol, prepari un aluat de clătite puţin mai gros, din ou, făină, sare şi piper după gust. Treci dovleceii prin acest aluat şi îi pui la prăjit în mult ulei încins. După ce s-au rumenit, îi scoţi pe prosoape de hârtie, după care îi poţi servi cu sos de usturoi si lămâie.
Pofta buna!