Dovlecel cu floare pane

Printeaza

Dovlecel cu floare pane din: dovlecei cu floare, feta, seminte de chimen, ou, sare, piper, faina, ulei.

Ingrediente:Dovlecel cu floare pane

  • dovlecei mici, cu floare in varf
  • 50 g feta
  • 1 lingurita seminte de chimen pisate
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Scoţi cu grijă pistilul de la floare, apoi o ţii câteva secunde sub jet de apă rece, pentru a elimina eventualele gaze din floare. Intr-un bol, pasezi brânza şi o amesteci cu chimen. Umpli floarea cu grijă să nu se rupă, răsuceşti terminaţiile florii, să nu se desfacă la prăjit şi le laşi deoparte.

Intr-un bol, prepari un aluat de clătite puţin mai gros, din ou, făină, sare şi piper după gust. Treci dovleceii prin acest aluat şi îi pui la prăjit în mult ulei încins. După ce s-au rumenit, îi scoţi pe prosoape de hârtie, după care îi poţi servi cu sos de usturoi si lămâie.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.