Dovlecel la cuptor cu lapte si ceapa verde
PrinteazaDovlecel la cuptor cu lapte si ceapa verde din: dovlecei, oua, lapte, cascaval, sare, piper, ulei, ceapa verde.
Ingrediente:
- 2 dovlecei potriviţi
- 3 ouă
- 150 ml lapte
- 50 g caşcaval ras
- sare
- piper
- 1 lingură ulei
- 2fire de ceapă verde
Mod de preparare:
Dovleceii îi speli, apof îi tai rondele şi îi dai la fiert pentru 10 minute, în apă cu sare. între timp, cele două ouă le baţi bine cu sare şi piper, apoi le amesteci uşor cu laptele şi caşcavalul ras.
Ungi o tavă de cuptor cu ulei, pui feliile de dovlecei bine scurse, torni compoziţia de ouă şi lapte, scuturi vasul ca să intre bine lichidul, apoi adaugi al treilea ou, bătut bine.
Dai tava la cuptor pentru 20 de minute, iar când este gata, presari pe deasupra ceapă verde tocată mărunt.
Pofta buna!