Dovlecel umplut cu branză și ierburi

Printeaza

Dovlecel umplut cu brânză și ierburi din: dovlecel, branza de capra sau branza feta, marar, patrunjel, usturoi, sare, piper, ulei de masline.

Dovlecelul este o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. De asemenea, conține cantități mici de vitamine din complexul B, vitamina K, calciu și fier.

 

Ingrediente:

  • 1 dovlecel mare
  • 100g brânză de capră sau brânză feta
  • 2 lingurițe de mărar tocat
  • 2 lingurițe de pătrunjel tocat
  • 1 cățel de usturoi
  • Sare și piper după gust
  • Puțin ulei de măsline pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180°C. Spală un dovlecel mare și taie-l în jumătate pe lungime. Scoate miezul cu o lingură și păstrează-l pentru umplutură.

Într-un bol, amestecă miezul dovlecelului, 100g brânză de capră sau brânză feta sfărâmată, 2 lingurițe de mărar tocat, 2 lingurițe de pătrunjel tocat, 1 cățel de usturoi tocat mărunt, sare și piper după gust.

Umple jumătățile de dovlecel cu amestecul preparat și așază-le într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline.

Presară pe deasupra dovlecelului puțină brânză rasă și coace timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când dovlecelul este fraged și umplutura este bine rumenită.

Valori nutriționale aproximative (pe porție):

  • Calorii: 150 kcal
  • Carbohidrați: 9g
  • Proteine: 10g
  • Grăsimi: 8g

Datorită conținutului ridicat de proteine și fibre din dovlecel, această rețetă este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să aibă o alimentație sănătoasă și echilibrată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Rulouri de dovlecel cu susan 

Rulouri de dovlecel cu susan 

Rulouri de dovlecel cu susan din: dovlecei, faina, mustar, supa de pui, cuperci, ceapa, praz, unt, seminte de susan, branza de capra, sare, smantana.   Ingrediente: 2-3 dovlecei 3 linguri făină 4 linguriţe muştar 250 ml supă de pui 400 g ciuperci 2 fire ceapă 2 fire praz 1 lingură unt 4-5 linguri seminţe de susan […]

 

Dovlecel umplut cu mazare

Dovlecel umplut cu mazare

Dovlecel umplut cu mazare din: morcov, ardei, mazare, fasole, dovlecel. Ingrediente: 1 dovlecel 1 morcov 1 ardei roşu 250 g mazăre fină 100 g fasole galbenă   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai bucăţi mari şi le scobeşti înăuntru. Legumele le tragi la tigaie cu 2 linguri de ulei, sare, piper după gust. Umpli […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.