Dovlecel umplut cu piept de pui
PrinteazaDovlecel umplut cu piept de pui din: dovlecel, bulion, piept de pui, ceapa, usturoi, bacon, oua, ulei, rosii, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 1 lingură bulion
- 1 piept de pui tocat
- 1 ceapă
- 3 căţei usturoi
- 2 ouă
- 150 g bacon (8 felii subţiri)
- 1-2 linguri ulei
- 4-5 roşii mari
- sare
- piper
Mod de preparare | Restaurantedelux.ro:
Speli dovlecelul şi îl tai pe lung cu un cuţit ergonomie (8 felii). Ceapa tăiată şi usturoiul zdrobit le căleşti în ulei până capătă o culoare aurie, apoi adaugi carnea.
Pui bulionul, mai laşi puţin şi iei tigaia de pe foc. şi laşi la răcit. Adaugi ouăle, sare şi piper după gust. Amesteci bine.
Pui o felie de bacon, apoi o felie de dovlecel, câteva linguri de compoziţie şi rulezi.
Dacă nu stă prins ruloul, foloseşti o scobitoare. Repeţi procedeul şi cu celelalte felii de bacon şi dovlecel. Rulourile le aşezi pe verticală într-un vas tapetat.
Roşiile curăţate de coajă le dai prin râzătoare şi torni compoziţia pesţe rulouri. Dai la cuptor 25-30 de minute.
Din când în când, iei cu lingura sos din vas şi torni peste rulouri. La final, scoţi scobitorile.
Pofta buna!