Dressing de brânză cu mucegai
PrinteazaO reteta de dressing de branza cu mucegai din: branza cu mucegai, vin alb, ulei light de masline si patrunjel. Foarte versatil, acest dressing fără egal poate fi servit cu legume, pere sau avocado, ca in cazul de faţă.
- 80 g brânză cu mucegai fărâmicioasă (brânzele Roquefort sau Stilton sunt ideale)
- 80 ml oţet de vin alb
- 160 ml ulei light de măsline
- 50 g pătrunjel proaspăt, mărunţit fin
Mod de preparare:
Intr-un castron mic, sfarâmaţi cu o furculiţă brânza până când obţineţi o pastă fină. Pentru a prepara vinegieta, amestecaţi separat oţetul cu sare şi piper, după gust. In timp ce bateţi cu telul, adăugaţi treptat uleiul într-un şuvoi subţire şi constant, până când compoziţia emulsionează, devenind groasă şi omogenă.
Turnaţi vinegretă peste brânză şi adăugaţi pătrunjelul mărunţit. Amestecaţi compoziţia până când se omogenizează, păstrând câteva bucăţele de brânză. Modificaţi aroma, adăugând sare şi piper, dacă este necesar. Serviţi dressing-ul cu avocado, bucăţi de legume şi fructe crude, sau cu salată verde.
Dressing de brânză cu mucegai
Pofta buna!