Drob in aluat – reteta usor de preparat
PrinteazaDrob in aluat – reteta usor de preparat din: faina, unt, untura, oua, sare, susan, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde, morcov, patrunjel, marar, ienibahar, maghiran, smantana, piper
Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.
De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.
Îți trebuie pentru aluat:
- 250 g făină
- 120 g unt
- 25 g untură
- 2 ouă
- sare
- susan
pentru umplutură:
- 750 g organe de miel
- 4 ouă
- câte 1 legătură ceapă și usturoi verde
- 1 morcov
- 1 ceapă mică
- câte 1 legătură pătrunjel și mărar
- ulei
- boabe de ienibahar
- maghiran
- 2 linguri smântână
- sare
- piper boabe și măcinat
- 10-12 ouă de prepeliță
Mod de preparare:
Speli organele de miel și le fierbi 1/2 oră, în apă cât să le acopere, împreună cu boabele de ienibahar și piper, puțină sare, ceapa și morcovul curățate.
Între timp, cureți ceapa și usturoiul, speli verdeața și o tai mărunt. Scurgi organele fierte și le tai mărunt.
După ce se răcesc, le amesteci împreună cu verdeața fin tocată, 3 ouă bătute, sare, maghiran și piper după gust.
Fierbi ouăle de prepeliță și le decojești după ce s-au răcit.
Amesteci făina cu un ou, untul moale, untura și apa rece, până obții un aluat omogen. Îl întinzi în strat de 5-6 mm și tapetezi cu el baza și pereții unei forme de chec, în prealabil unsă.
Întinzi 1/2 din umplutură și pui un șir de ouă de prepeliță. Acoperi cu restul de umplutură și cu aluat.
Coci drobul 45 de minute, la foc mediu. Din aluatul rămas, modelezi frunze pe care le ungi cu ou bătut.
Scoți tava, ungi drobul cu ou și pui frunzele. Presari cu susan și continui coacerea 7-10 minute.
Pofta buna!